En stor besvikelse

Jag tycker om Henning Mankells berättarkost. Jag har läst hans kriminalromaner om Kurt Wallander med glädje. Under helgen läste jag det som skulle vara den sista med Kurt Wallander – Handen.
Det blev en stor besvikelse. Tydligen var det ett hastvek som Mankell skrivit för en utländsk tidning för ett antal år sedan. Nu dammade han av den och gav ut den, en bok på drygt 300 sidor.
Men på sidan 121 tog kriminalromanen slut. Därefter kom Wallanders värld där Henning Mankell berättade “hur det började, hur det slutade och vad som skedde däremellan”. Och därefter beskrev han alla personer som varit med under tiden i kriminlromanerna med Kurt Wallander i spetsen.
Eventuellt kommer Henning Mankell att skriva en eller två romaner med Kurts dotter Linda Wallander som huvudperson. Men då får man hoppas att Mankell tar det mer på allvar än den sista kriminalromanen om Kurt Wallander.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fem =