Betongklumpar

Den 12 augusti publicerade vi en insändare om störande trafik på Malinbodavägen. Aina och Einar Jonsson räknade in 220 fordon på en timme. Österleden har blivit en bra förbindelse med Lövåsen. Då åker många Malinbodavägen i stället för att köra Industrigatan. Kanske skulle tafiken minska om man det blev så kallade bulor på Malinbodaplan, siade skribenterna.
“Slingerbanan” med betongklumparna har inte haft någon effekt på trafiktätheten. Knappast inte heller på hastigheten. Det körs fortfarande fort där, betydligt mer än den rekommenderade 30-kilometersgränsen.
Betongklumparna ser man lite varstans och tanken med dem är att få ner farten – hoppas jag.
På exempelvis Vinkelvägen i Strångsjö finns fyra betongklumpar utlagda. Men på det sätt som de är placerade hjälper det inte till att dra ner hastigheten. Det går att köra fort på den raksträckan och tyvärr är det ett antal personer som gör det. En översyn och omplacering av klumparna kanske kan få ner farten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − tretton =