Modigt att erkänna

Modigt gjort att erkänna att man inte lyckats med uppdraget.
Den 21 augusti publicerade Katrineholms-Kuriren och kuriren.se ett inlägg på insändarsidan av “Engagerad och orolig förälder” uner rubriken “Vad beror det på”. Föräldern var oroad över att bara drygt hälften av eleverna i årskurs nio på Nyhemsskolan var godkända för gymnasiet.
I insändaren som publicerades i går medger förvaltningschef Helene Björkqvist, verksamhetscheferna Jörgen Rüdeberg och Anna Thörn samt rektorerna Pia Nygren och Tommy Modigh att man inte klarat uppdraget.
Men de ger inte upp utan tänker jobba vidare för att lösa frågan. Men det kanske behövs stöd, det behöver ju inte vara i form av mer pengar även om det kanske skulle bidra till en förbättring. Jag tror inte att det alltid är mer pengar till en verksamhet som inte fungerar, oavsett vad det är, som är lösningen på problemen.
Vad gör politikerna? Har inte sett bildningsnämndens ordförande Anneli Hedberg (S) ännu vässa pennan för att skriva en insändare i ämnet. Men det kanske kommer.
Eftersom inte kommentatorsfunktionen på bloggen fungerar för närvarande så går det bra att s riva mejl till mig under adress kurt.sjoblom@kkuriren.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 10 =