“Så här får man väl inte göra”

Å detta nerskräpande i naturen. Kan människor aldrig lära sig. I dag har vi en insändare i Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se där föreskoleklassbarnens fritidshemsavdelning skulle åka ut i naturen med sina fröknar. Bra att det planeras mycket för att vara ute med barnen.
De skulle se Lassie-/Lassegrottorna i närheten av Sjöholms skola. Och vad ser fröknarna och barnen det första de gör när de parkerar bilarna. Jo, någon som kastat en massa skräp i naturen.
Och barnen som fostrats, säkert både i hemmen och på förskolan, att man plockar upp skräp efter sig ropade vid åsynen av skräpet: “Så här får man väl inte göra”!
När ska vuxna människor lära sig att inte kasta skräpet i naturen utan i stället åka till soptippen. I Katrineholm är det dessutom så att man inte behöver betala för det skräp som lämnas på tippen.
Polisanmäl alla sådana här tilltag. Ibland kan faktiskt polisen knyta personen till skräpet och då väntar rättsligt efterspel.

Eftersom inte kommentatorsfunktionen på bloggen fungerar för närvarande så går det bra att skriva mejl till mig under adress kurt.sjoblom@kkuriren.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 11 =