Tandläkarskräck?

Att gå till tandläkaren är för många ingen enkel sak. Enligt undersökningar som gjorts är det många som inte anser sig ha råd att gå till tandläkaren. Det är naturligtvis oerhört frustrerande.
Många känner skräck också för att gå till tandläkaren. En del så mycket så att de i stället struntar i det. Fast det löser inget problem på sikt om tandvärken sätter igång ordentligt och inte slutar.
Dessa människor behöver åtminstone komma till en tandläkare som har förståelse för att en person kan vara rädd bara vid tanken på tandläkarbesök, än värre när personen sitter i tandläkarstolen. Då är det viktigt hur tandläkaren agerar och vad hon eller han säger. Det finns tandläkare som är bra för sådana patienter, det finns nog också de som inte ska ta hand om livrädda patienter.
Själv känner jag ingen rädsla av att gå till tandläkaren men visst är jag glad om jag slipper. För väldigt många år sedan, på annan ort, gick jag hos en tandläkare som var väldigt hårdhänt men duktig. Jag tyckte att tandläkaren var bra men det var nog inget för människor med minsta lilla tandläkarskräck.
I morse avslutade jag en rotfyllning. Besöken i samband med detta upplevde jag som väldigt bra men så går jag också hos en tandläkare, Dan Antell, som är en lugn person och som ger trygghet vid besöket. Han berättar och förklarar på ett lugnt sätt vad han ska göra.
Det finns säkert många fler tandläkare i vårt spridningsområde som ger trygghet. Viktigt att man hittar den tandläkare som man trivs hos och som ger bra vård

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × två =