Nytt parti

De olika politiska blocken inom landstinget i Sörmland brukar ha lite olika uppfattningar om vad som är medicinen för att få ordning på landstingsekonomin och framförallt ge medborgarna den goda vård som de flesta anser att de har rätt till.
Oavsett vilka partier som styrt landstinget så har kostnaderna för administration stigit hela tiden, möjligen med några tillfälliga undantag.
Men just det här är det som ett nytt parti, som ska ställa upp i valet nästa år,riktar in sig på. I insändare publicerad i Katrineholms-kuriren och på kkuriren.se i går så betonar de att de är ett enfrågeparti.
Det är ett antal personer som jobbar inom vården som tagit steget och bildat partiet “Vård för pengarna”.
Framförallt vill företrädarna för det nya partiet minska kostnaderna för politisk och central administration.
Partiet vill att pengarna i stället ska läggas så att man får fler sköterskor, fler vårdplatser och fler ambulanser.
Ska bli spännande och följa om detta enfrågeparti får tillräckligt med röster så att de kommer in i landstinget och kanske kan de få något av en vågmästarroll. Det är de röstberättigade i Sörmland som avgör om “Vård för pengarna” får någon politisk roll efter valet i september 2014.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + sex =