Olika syn

När flera personer ser exempelvis en teaterpjäs så kan man räkna med att det i denna publik finns olika uppfattningar om det som spelats. Ibland kan en publik vara ganska enig i stort medan det andra gånger kan vara stora skillnader i åsikter. Det finns inget som är rätt eller fel.
I lördagens tidning hade vi en recension skriven av kulturredaktören Catarina Nitz om Kannibalteaterns fars ”Skaffa mig en tenor!
På dagens insändarsida i Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se publicerades en insändare som är kritisk i vissa delar till recensionen. Catarina Nitz förklarar sin syn på detta. Hon var kritisk till vissa delar men positiv till andra.
Det man ska komma ihåg är att en recension av en teaterföreställning, film eller rent av match inom idrotten så är det en persons syn på evenemanget. Den som skriver har inte till uppgift att skriva något genomsnittligt vad en publik tycker utan just vad den själv anser. Så är det och så måste det vara.
Har själv läst om samma fotbollsmatch i två olika tidningar och ibland undrat om skribenterna varit på samma match. Det har inte bara hänt en gång. Men det är deras reporters syn på matchen som trycks eller kan läsas digitalt.
Jag tycker att det är bra att människors olika åsikter och syn på olika saker skickas till Katrineholms-Kuriren eller till kkuriren.se. På det viset blir debatt- och insändarspalterna intressanta och läsvärda. Så alla, fortsätt skicka in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =