Det mörknar tidigare

Kom du för tidigt till jobbet i dag? Visserligen var många lediga i går och när det nu blev vintertid, eller som en del kallar för normaltid, natten till en söndag så är ju inte risken stor. Smart nog så har man alltid valt natten till en söndag.
För dem som jobbade natt så blev arbetspasset en timme längre än vanligt. Å andra sidan blev det kortare om nu samma person jobbade i våras när vi gick över till sommartid.
Numera är det inte så svårt att komma ihåg åt vilket håll klockan ska vridas om man har någon enkel regel att hålla sig vid. På våren plockas trädgårdsmöblerna fram och då vrids klockan fram. På hösten är det precis tvärtom. Men det finns säkert många andra regler som gör att man kan hålla koll.
Det har börjat diskuteras på olika håll om man ska ha detta med sommar- och vintertid kvar. Men vi kan ju inte ändra bara i Sverige utan måste få alla länder med på förändringen om det ska bli bra.
En del människor mår faktiskt dåligt vid de tidpunkter då klockan vrids fram- eller bakåt. Man kan tycka att en timme mer eller mindre inte borde göra något. Men faktiskt så för det så för en del.
Och nu sen på eftermiddagen är det redan mörkt ute. En påminnelse om att vintertiden är här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + sexton =