Skönhetsideal

Ni har väl läst den strålande krönikan av Carina Wising i Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se.
”Snälla, snälla flickor i alla åldrar: sluta för böveln omedelbums med att pluta med läpparna!”, började hon.
Och så berättar hon om alla bilder som hon ser sociala medier. Krönikan som publicerades den 24 oktober är verkligen värd att läsa, för såväl gammal som ung.
På dagens insändarsida skriver signaturen ”Äkta vara – varar längst” med anledning av Carina Wisings krönika. Insändarskribenten är förtvivlad över att unga tjejer/kvinnor blivit slavar under skönhetsidealen.
Insändarskribenten påpekar också att det finns tjejer som ännu inte nått tonåren som under en timma tar sig an utseendet innan de går till skolan: Hellre hoppar man över frukosten.
Då har det väl ändå gått för långt? Låt barn vara barn och här måste vi vuxna vara mer på alerten. Men det är säkert inte lätt. Intrycken i dag kommer från så många håll och på olika sätt så det är inte lätt för unga att veta vad som är rätt och rimligt. Det har skett stora förändringar under ett antal år.
Men det är viktigt att sådant här diskuteras och att det skrivs om, precis som Carina Wising gjorde i sin krönika och insändarskribenten hakade på..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + 2 =