Guld och gröna skogar – nästan

Kullbergska sjukhuset är inte hotat som sjukhus och riskerar inte att bli en vårdcentral. Den slutsatsen drar jag efter att ha läst de två insändare som publiceras i Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se i dag.
Det var i onsdags vi publicerade en insändare som var orolig att olika delar försvinner från Kullbergska sjukhuset. Nyligen lades kolitenheten i Katrineholm ned berättade insändarskribenten. Kanske är det dags för fackeltåg frågade sig denna. Var finns våra Katrineholmspolitiker ställdes frågan. Själv i bloggen samma dag tyckte jag att det skulle bli intressant att se hur många politiker som kände sig manade att svara.
Vi har redan fått två svar och de är dessa som publiceras i dag i Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se
Tre Katrineholmspolitiker, som alla sitter i landstingsfullmäktige, har tagit till orda. Det är Monica Johansson (S), Ewa Callhammar (FP) och Ann-Sofie Jacobsson (MP) som hävdar att de investeringar som görs tryggar Kullbergska sjukhusets framtid. I dag är det desa tre partier som styr i landstingsfullmäktige. Hur kommer det att se ut efter valet nästa år och hur ser deras partikamrater som bor i andra delar av länet på frågan? Det är naturligtvis sådant som också blir avgörande för vad som händer i en framtid. I den tioåriga investeringsplanen är 525 miljoner kronor öronmärkta för investeringar i Kullbergska sjukhuset och dess verksamheter, skriver trion. Förhoppningen är att hela investeringsplanen hinner genomföras innan det sker förändringar.
Svante Nyberg, chef för division medicin i landstinget Sörmland, och Jörgen Striem, hälso- och sjukvårdschef i landstinget Sörmland, skriver i sin insändare att mycket händer inom vården såväl på Kullbergska sjukhuset som i Sörmland med “det som sker handlar dock inte om någon degradering av vården i Katrineholm.” Enligt dem ska det bli fortsatta medicinska satsningar på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm.
Hoppas fler politiker hör av sig och förklarar vad de tycker i frågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två + tretton =