Det körs för fort

Det körs för fort inne i stan. Det tycker nog väldigt många. I måndagens Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se publicerade vi en insändare från signaturen “Var rädd om barnen”. Personen hade då sett en bil passera vid övergångsstället på Sveavägen i jämnhöjd med förskolan Täppan. En liten pojke var på väg över till andra sidan vägen. Enligt insändarskribenten så hade pojken kommit halvvägs och om han inte uppmärksammat bilisten, som ska ha kommit i hög fart, så hade en förfärlig olycka hänt och kanske en pojke som mist livet, föräldrar, syskon, andra anhöriga, vänner och kamrater hade mist sin älskade grabb. Och föraren hade säkert heller aldrig kunnat förlåta sig själv – förhoppningsvis. Visst, olyckor sker tyvärr. men de blir färre om vi alla hjälps åt. Att bilförare och andra trafikanter, även cyklister, ser upp och att gående är försiktiga.

Bland det värsta som kan inträffa är nog att man kör på någon annan människa och den dör eller blir väldigt svårt skadad. Jag tror man aldrig förlåter sig själv eller glömmer även om man skulle bli friad.

Kommer man till ett övergångsställe så är det ju en varning att här kommer det att kunna gå över människor. Är det dessutom övergångsställen i närheten av där mycket folk rör sig så ska man vara ännu mera på sin vakt.

Det är bara att hålla med insändarskribenten som avslutar med: “Alla ni som kör bil kring barnens dag- fritidshem och skolor – sänk hastigheten!

One thought on “Det körs för fort

  1. Vill lägga till , att på Djulögatan utanför Kulturskolan är det hastighetsbegränsning till 30 km .Jag bor mitt emot , ser hur bilar kör alldeles för fort , hinner knappt se vilket fordon det var ,som åkte förbi .Dessutom är ju inte Djulögatan huvudled , vilket många tycks tro .

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 18 =