Fåglar, rådjur och hjortar

En del av er har säkert ätit julmat redan. Andra gör det senare, oftast efter Kalle Anka – ett måste även om man sett det i en massa år när man kommit upp i åren. Men Kalle hör till julen på något vis för många än i dag.
Du, som har möjlighet att mara fåglarna har väl gjort det redan? Om inte annat, skynda på. För även om det inte är massor av snö och kallt så behöver fåglarna mat för att göra sig redo för vintern – den kommer. Jag har givit fåglarna solrosfrön, hasselnötter och dessutom talgbollar. Nu på julaftonen har de också fått ett hjärta av diverse fågelmat.
Här i Strångsjö har vi en massa rådjur och hjortar. Alldeles för många enligt mening och de blir till ett störande moment för många. Som mest har jag sett 14 stycken på en gång, en granne lär ha sett över 20.
När man hängt upp fågelmaten så har hjortarna plockat ner den. Nu klättrar jag upp varje dag på en stege så att behållarna kommer så högt upp att hjortarna inte når dem ens när de ställer sig på bakbenen.
Det finns grannar som gjort hissanordningar så att maten kan hissas upp så att djuren inte når upp.
God jul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio − sex =