Tänk på hundarna

I dag är det nyårsafton, hundarnas skräck för speciellt kvällen och natten. Då smäller det otroligt när människor på kort tid “bränner upp” tusenlappar på en kort stund.
Tänk på hundarna. Det finns många hundar som skälver när de hör smällandet. De blir livrädda. Hussar och mattar flyr fältet, ut på landet för att de förhoppningsvis ska slippa smällandet. Men att åka ut till kransorterna är oftast ingen bra lösning på problemet. Där smäller det också och oftast finns inget organiserat fyrverkeri i dessa mindre samhällen.
Enligt experter ska man kunna träna upp hundarna för att klara smällandet men då måste man börja i tid. I dag är det för sent. Sedan tror inte jag att det går att vänja alla hundar med att tåla smällare.
Jag tycker synd om hundarna och deras hussar och mattar som har detta problem. Dessbättre bryr sig inte familjens hund om detta. Sedan finns det ju personer som gärna kastar smällare i närheten av hundar. Då handlar det inte bara om att det är barn som gör det. Det finns vuxna som uppträder sämre än barnen. Förhoppningsvis är de inte så många.
Så du som tänker fyra av smällare i kväll, tänk dig för.
Vill önska alla läsare av bloggen ett gott slut och ett Gott Nytt År.

One thought on “Tänk på hundarna

  1. Efterlysning! Vi efterlyser föräldrarna till de ungar som kör runt i en EPA-traktor och kastar ut smällare på hundar och hundägare! Vet ni vad det ställer till med egentligen? Vill gärna höra vad de har att säga angående detta beteende.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 4 =