Tänk om flygplanet störtat

Det är dyrt att få en grundlig genomgång av EU:s strukturfonder. 42 toppolitiker och tjänstemän från Sörmland åkte till Bryssel och notan slutade på 600 000 kronor. Och så fick de lite vin på maten. Det kan du läsa om på kkuriren.se i dag.
Sällskapet samlades på Bromma flygplats, förutom två miljöpartister. Jag kan känna att det är vanskligt att skicka iväg så många av länets toppolitiker och tjänstemän i samma flygplan. Det är en stor risk. Även om det inte händer ofta så händer det dock att flygplan störtar. Och tänk om det värsta skulle inträffa, att flygplanet störtade och alla omkom i olyckan. Förutom all sorg och saknad skulle det uppstå stora brister inom politikerskaran och tjänstemännen och deras yrkesutövning. Vi ska komma ihåg att det var topparna som var iväg.
Jag vet att det förekommer att när företags ledningsgrupper flyger tillsammans så tar de olika flyg. Just för att om något rysligt händer så finns hälften förhoppningsvis kvar och kan föra företaget vidare. Så bör rimligen kommuner och regionförbund också tänka. Jag bjuder på det tipset till nästa resa.

2 thoughts on “Tänk om flygplanet störtat

  1. Märkligt tycker jag också. Men jag tycker att det är märkligt att man inte tänkt i dessa banor. Du, tycker inte så och det respekterar jag.
   Kungafamiljen tänker nog på detta. Kungen och drottningen åker tillsammans det är en sak. Men det styrs ofta så att kungen och kronprinsessan Victoria delar på sig, eftersom hon är tronarvinge. Många företag gör så också.
   Men tydligen inte toppolitiker och topptjänstemän inom regionförbundet Sörmland.

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − två =