Något man vill slippa

Ja, så är det dags för vinterns svininfluensa. Den lär vara på ingång till länet. Men det är inte lätt att veta om man har svininfluensa, influensa A eller influensa B. Man behöver nästan vara doktor för att kunna sätta sin egen diagnos. Men sjukvården kan. Och det allra viktigaste, oavsett vilken influensa det skulle vara, är hur man känner sig. Och det är ingen annan som kan bedöma hur man känner sig. Orkar man jobba? Smittar man? Ja, det är frågor som man måste svara på.
Vad man har för influensa beror på vilket virus man drabbats av. Viruset konstateras genom provtagning.
Man kan vaccinera sig mot influensan och ska då i regel klara sig eller inte drabbas lika hårt. Och det ska ännu inte vara för sent att vaccinera sig. Viktigast är som vanligt att de som tillhör de traditionella riskgrupperna vaccinerar sig. Det är sjukvårdens råd. Och vaccinera sig kan man på sin vårdcentral.
Torr och kall luft sprider viruset lätt. Och det är väl ett sådant väder vi har just nu.
Om du drabbas, ta hand om dig och var rädd om dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 + fyra =