För och emot – hur gick det?

Göran Dahlström (S), kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm, satte ordentlig fart på diskussionerna på många olika platser efter hans insändare om tiggare på nyårsafton. Det diskuterades på arbetsplatser, kring matbord och ute på stan. Ja, överallt där människor finns och samlas. Inte minst gick debattens vågor höga på insändarsidan i Katrineholms-Kuriren.
Nu har vi dragit streck i debatten om tiggare i och med dagens publicering så kan jag konstatera att 6 insändare varit för Dahlströms agerande medan 13 haft en helt annan åsikt. Det har liksom blivit två läger, för och emot Dahlströms åsikt. En del insändare har varit korta, andra betydligt längre.
Bland annat skrev Dahlström att “Jag ger aldrig pengar till tiggare av den enkla anledningen att ju fler som ger pengar ju fler kommer hit”.
Och så fortsätter han: “det kan väl inte vara meningen att Sverige sia vara det organiserade tiggeriets fristad i Europa.”
Katrineholms-Kurirens chefredaktör Elisabet Bäck skrev bland annat i en krönika “Frågan om invandring och tiggeri ska naturligtvis diskuteras och debatteras, men Dahlströmn låter så hård och kall och hans brist på medmänsklighet skrämmer mig.”
Den 7 januari svarade Dahlström Bäck där han konstaterar att insändaren inte blev bra. Han skriver: “Det är jag villig att erkänna. Av de reaktioner jag fått anser en del att jag uttryckt mig onynaserat, kallt och vasst. Jag tycker så här i efterhand att man har rätt i det. Jag borde i den här viktiga frågan ha gjort en betydligt längre och mer nyanserat inlägg för att väcka den debatt jag ville ha.”
Men som sagt, debatt blev det. och det ordentligt. Men nu har vi satt sträck i den här debatten för den här gången.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − 4 =