Ruffel och båg?

Är det så seriöst när någon samlar in handväskor till behövande. Jag tycker inte det. I en nyhetsartikel på kkuriren.se skrivs om att många katrineholmare fått ett klistermärke i brevlådan. Man uppmanas att samla ihop kläder, handväskor och skor till behövande. När man sedan ställt ut det på gatan i en påse med klistermärket på hämtas kläderna och skänks till behövande. Man får ju hoppas att de behövande är andra än de som samlar in sakerna för egen vinnings skull.
När man dessutom får reda på att det aktuella aktiebolaget hållit på med liknande skumma affärer tidigare blir man ytterligare på sin vakt.
Företaget har inte skaffat något 90-konto, vilket de sagt sig vilja göra tidigare, och inte går det att komma in på hemsidan och när man vill prata med ägaren så är det en telefonsvarare man får i örat.
Följ rådet att stödja dem som har 90-konto. De kontrolleras och är därmed en kvalitetsstämpel.
Själv är jag skeptisk till de insamlingsbehållare för kläder som finns lite varstans. Inte för att de som sköter dem är oseriösa utan för att man ibland ser människor som plockar upp kläder därifrån. Och då kommer de ju inte i rätta händer.
Ett tips kan ju att i Katrineholm lämna de man vill ge bort till Röda korset. I Vingåker finns bland annat Vingåkers secondhand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 − tre =