Ljust eller ljust?

Många vill ha mer ljus, inte minst solljus och värme. Men i dessa kyliga tider får vi nöja oss med att det ska bli vackrare ljus i Katrineholm. Det kan vi läsa om i Katrineholms-Kuriren och på kkuriren i dag.
Kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) brukar ju nästan alltid när han öppnar munnen säga att det går bra för Katrineholm och med det menar han ju också att det går mot ljusare tider för stan.
Men nu finns det en plan för ljussättning, som berättas om i tidningen, som ska vara till för trygghet men ska också vara skön att beskåda.
I dag på insändarsidan har vi också en artikel om ljus. Insändarskribenten tycker att “det är mörkt och skumt”. Och orsaken är tycker denna att i gatubelysningen i Katrineholm används “fullständigt värdelösa lågenergilampor”.
Självklart är det, som också insändarskribenten förstår, att meningen är att spara energi och vara miljövänlig. Insändaren tycker att det konstiga gula skenet i lamporna äts upp av asfalten.
Vi kommer säkert att få en god förklaring från någon från Katrineholms kommun som kan detta med belysning och hur det fungerar och om det är den optimala belysningen vi har i Katrineholm. Kanske finns det inget bättre på marknaden? Eller är det en kostnadsfråga?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 + femton =