Ja tack, till broddar

Miljöpartisterna i Katrineholm har kommit med förslaget att kommunen köper in broddar till alla kommuninnevånare som fyllt 65 år. Jag tycker att det är ett bra förslag för det skulle säkert spara in mycket pengar på något av kommunens andra kostnader för att inte tala om vad landstinget skulle spara in. Kanske borde kommunen be landstinget att vara med och betala kostnaden. Men det kan bli en knepig politisk fråga att knäcka. Kan verkligen landstinget och kommunen komma överens om vem som betalar den vänstra eller högra brodde. Än värre bli det i Katrineholm om landstinget inte vill bidra till att minska sina egna kostnader på sikt. För om Göran Dahlström (S) och hans kompis Lars Härnström (M) inte kan enas om vem som betalar den vänstra respektive högra brodden. För inte vill väl Härnström gå mer till vänster och Dahlström vill nog hålla sig på sin kant.
Jag tror väl inte att miljöpartisterna kommer att få gehör i de politiska sammanträdesrummen. Därför köpte jag redan i fjol broddar. Och jag måste intyga att det var en väldigt billig försäkring för att hålla sig på benen.
Dahlström och Härnström ta god tid på er. Ni behöver inte fatta ett positivt beslut för den här vinter. Den är säkert snart slut, mina broddar håller även denna vinter och viktigast av allt, i vinter skulle jag inte omfattas av förmånen. Men nästa vinter ser jag fram emot gratis broddar från Katrineholms kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 5 =