Åk till Schweiz SJ

De flesta, utom möjligen inte SJ själva, är överens om att punktlighet är inte SJ:s styrka. Företaget har ju fått mycket kritik, inte minst från Riksrevisionen. Och naturligtvis alla de passagerare som inte kommer fram i tid. SJ:s specialitet tycks vara att ställa in tåg. Procentuellt sätt kommer fler tåg fram i tid då.
Jag läser en text från TT att i Schweiz är det problem för att för många vill åka tåg. Varför det? Jo, för att tågen kommer i tid. Och vill schweizarna komma fram i tid i stället för att ge sig ut på halkiga och snöiga vintervägar åker de tåg i stället. Alltså precis tvärtom mot i Sverige. Åker man tåg under dessa förutsättningar kan man nästan vara säker på att man inte kommer fram i tid.
Kanske något för topparna i SJ att studera närmare. Hoppas inte förklaringen blir att det inte går att genomföra i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 3 =