Åttonde medaljen: guld, guld, guld, guld

Vilken bragd de svenska stafettjejerna gjorde i OS i Sotji. De fantastiska insatserna toppades av Charlotta Kalla genom hennes makalösa fem kilometer, där hon gick ut 25 sekunder efter täten. Och som bestod av världselitåkare. Laginsatsen var en bragd, men Kallas insats måste ändå betecknas som en ännu större bragd. Att ta ikapp Finland och Tyskland var naturligtvis fantastiskt men sedan kunna slå dem direkt i en spurt är helt otroligt. Konkurrenterna var chanslösa.
Ida Ingemarsdotter, Emma Wik’en, Anna Haag och Charlott Kalla skrev historia i dag. Genom dagens medalj tog längdskidåkarna sin åttonde OS-medalj. Så många har man aldrig tagit tidigare i ett OS. Det var den åttonde dagen på mästerskapen och det kan säkert bli fler medaljer för längdskidåkarna.
Det här var också det första OS-guldet i stafett för damer sedan 1960.
Det mest sensationella i stafetten var nog ändå att Norge bara kom femma. De har inte förlorat en mästerskapsstafett sedan dess – förrän i dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 5 =