Sjätte och sjunde medaljen: flest silver

Det kändes bra att från sjukhussängen på Mälarsjukhuset i går räkna in Sveriges sjätte och sjunde OS-medalj i Sotji. Efter mycket struliga säsonger, med sjukdomar och skador, både för Johan Olsson och Daniel Rickardsson lyckades de knipa varsin medalj. Det var fantastiska prestationer som de två herrarna utförde på 15 km klassiskt. Guldmedaljören, schweizaren Cologna, har också haft en skadedrabbad säsong bakom sig.
Johan Olsson gjorde sin första tävling på två månader och knep silvret. Både Olssons och Rickardssons insatser lovar gott inför herrarnas stafett så småningom.
Sverige samlar på silvermedaljer och har nu flest sådana av den valören tillsammans med Kanada och Ryssland. Dessa länder har dock guld.
Kanske kan vi räkna in det första guldet om någon timme. Damstafetten med Ida Ingemarsdotter, Anna Haag, Emma Wik’en och Charlotte Kalla hör till favoriterna. Men det blir hårt. Norskor, finskor, ryskor och kanske ytterligare någon nation som vill vara med och slåss om medaljer. Men det gäller att stå på benen. Många har ju kört omkull i dessa mästerskap och nu när snön lär vara lös i plusgraderna så ökar risken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fyra =