Nionde medaljen: guld igen

Det började illa med en tappad skida men slutade med guldglädje. Ja, herrstafetten i OS i sotji började dramatiskt när Lars Nelson ganska omgående tappade en skida. Fadäser i starten har skett förr i stafetter på stora mästerskap. Dessbättre, den här gången, kom Nelson inte så långt efter och täten satte inte högsta fart då ett av favoritlagen fick problem. Det är bara att tacka. Även om inte stafetten var avgjord förrän i sista backen, allt kan hända, så kändes det ändå lugnt i stort sett hela tiden. Kvartetten Lars Nelson, Daniel Rickardsson, Johan Olsson och Marcus Hellner kunde upprepa Sveriges stafettguld från Vancouver för fyra år sedan.
Oftast då sista stickans medaljörer kommer över mållinjen brukar de falla i hop i snön. Men inte Hellner. Redan innan han skar mållinjen förberedda han för att hoppa ur skidorna och glädjas med sina tre lagkamrater med den svenska flaggan. Den fick han på toppen av stadion av Anders Södergren, som säkert så gärna hade kört någon av sträckorna i stafetten. Men så blev det inte nu och man kan ju inte gärna säga att det var något fel på laguttagningen.
Fantastiskt att både damerna och herrarna från samma land vann stafetterna. Det har inte hänt på över 40 år, då vann Sovjetunionen.
Nu har Sverige alltså nio medaljer på nio dagar, samtliga tagna av längdskidåkarna.
Inte heller i dag gick det bra för norrmännen. En fjärde plats blev det och de var aldrig i närheten av medalj. Men det var väl deras skidor som inte var bra den här gången heller?
Tidigare har man kunnat tycka att norrmännen varit ödmjuka, undantaget Northug, i sina framgångar. Det är lättare att vara ödmjuka då. Nu ser det ut som det bara kommer med bortförklaringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 − fyra =