Farliga korsningar

Farliga korsningar finns det både i Katrineholm och på andra orter. Många farliga platser har lösts genom att det byggts cirkulationsplatser. Det är förnämligt. Jag kan till och med tycka att det kanske byggts för många i Katrineholm. Men i den frågan kan man tycka olika.
I dag skriver vi i Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se om Scaniakorset. En korsning som bedömts som trafikfarlig och där det också händer olyckor. Vad jag kan komma ihåg har det inte hänt någon dödsolycka. Det är först då det brukar bli fart på dem som bestämmer.
Men det är inte aktuellt med någon rondell där enligt Lars Ramstedt, projektchef på samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi får veta att den inte finns med i Trafikverkets planer och att kommunen kan lyfta frågan om man så vill. Just nu verkar det inte så. Men Lars Ramstedt försäkrar att korsningen inte är bortglömd. Bra!
I en insändare i Katrineholms-Kuriren den 12 september i fjol tog en skribent upp en annan korsning som skulle behöva åtgärdas. Det är korsningen med infart till Coop och åt andra hållet ÖB, Willys med flera butiker. Frågan som ställdes och som jag också skrev om i en tidigare blogg är vem som eventuellt ansvarar för den. Är det kommunen, Trafikverket eller rent av affärsinnehavarna? Det som är helt klart är att alla borde ha intresse av att få ett bättre flyt på trafiken där. Om nu inte korsningen klassas som farlig så bör väl de flesta vara överens om att den är besvärlig.
Den insändaren var det ingen ansvarig, i samhällets tjänst, som tydligen kände att de hade behov av att svara på. Kanske kan det komma ett svar nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − fjorton =