Har du bytt till sommardäck?

I natt kom det en hel del snö och i morse fick jag ett mejl om att jag var välkommen att skifta till sommardäck. Jag trodde att firman som byter däck åt mig hade fått någon sorts slag, för köldslag kan det ju knappast vara. Det har ju inte varit så många minusgrader på länge. Fast det har ju varit halt till och från och de kan ju ha ramlat olyckligt och slagit i ordentligt i mötet med marken eller ett hårt golv.
Men när jag läser vidare så inser jag att de nog är i god vigör. Va skönt! De är bara måna om att jag ska få en tid inbokad så att jag inte behöver jaga en tid tillsammans med många andra som väntat när man börjar inse att nästa vecka får jag inte köra med dubbdäcken.
Å andra sidan är det svårt att veta hur mycket snö det ligger på vägarna i början av april. Kanske får vi den vinter då som vi inte haft. Fast nu kan det kvitta. Nu längtar jag till våren. Fast det ska visst komma mera snö i natt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 8 =