Hur blir det i år då?

Vi människor kan uppröras av olika saker. Men det är oftast inte samma sak som upprör de flesta av oss. Men i fjol var upptagningen av allt grus som spridits ut under vintern ett hett ämne, inte minst på insändarsidan i Katrineholms-Kuriren. Det var inte bara en och två som var upprörda över att kommunen inte sopade cykelbanor och gator i tid. Inte minst från kransorterna kom kritiken. Det var Julita, Strångsjö, Forssjö, Valla. Ja, jag tror inte att det var någon kransort undantagen.
Tiden gick och folk väntade och väntade, upprördheten blev större och större. Ansvariga från kommunen förklarade varför. En sopmaskin var trasig, därför kom man efter.
Tyvärr löste det ju inga problem. Ända fram till midsommar fick en del vänta på att gatorna sopades.
I en insändare i Katrineholms-Kuriren skrev en läsare bland annat: “Det har sopats här i Äsköping men fortfarande 20 juni, alltså dagen före midsommar, ligger massor med grus kvar på en av cykelbanorna. Inte alls kul.
I år är förutsättningarna bättre genom att vintern inte blivit så våldsam och gått snabbt över. Fast visst kommer det att bli något bakslag.
Kanske har kommunen lärt sig något. Det tycks som man redan börjat med sopningen redan nu, åtminstone i de centrala delarna. Kransorterna får nog vänta en stund till. Men det ser bra ut så här långt, eller hur?
Men vad är det ordspråket säger, man ska inte ropa hej…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 + arton =