Ta hjälp av Dahlström

Återvinningsstationen i Strångsjö lades ner när OK-macken försvann. Och någon lösning på detta har det inte blivit. Men nu kommer hoppet tillbaka för Strångsjöborna. Kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) kommer säkert med en hjälpande hand. Han har sett till att saker händer. Nyligen kunde vi läsa att Bieborna får sin efterlängtade gångväg från Äsplund till samhället.
Nattpatrullen kontaktade Dahlström om arbetskläder och han utlovade en översyn av klädbehovet. Så på kommunfullmäktiges sammanträde i måndags kom besked i samband med att de två motioner om arbetskläder som lämnats in av Kristdemokraterna fanns med på dagordningen.
Det innebär att inte bara nattpatrullen ska få arbetskläder utan många andra yrkesgrupper. Sammanlagt handlar det om omkring 1 700 personer i två förvaltningar, bildningsförvaltningen och vård- och omsorgsförvaltningen.
När barnen i Julita skulle bli utan isbana löstes även det problemet smidigt.
Härligt att så många får sina problem lösta, jättebra.
Då skulle man kunna tycka att en återvinningsstation i Strångsjö vore rena barnleken att lösa. Men tydligen är det inte så lätt och jag vet heller inte vilka ansträngningar som gjorts för att göra det enklare för Strångsjöborna att återvinna, och miljön borde ju vinna på detta.
Jag vet att när återvinningsstationen fanns i Strångsjö så fylldes containrarna snabbt, inte minst dem för pappersförpackningar och tidningar. Jag bor själv i Strångsjö och har sett detta på nära håll. Naturligtvis sitter jag då i ”glashus” och kastar sten.
Nu får vi Strångsjöbor släpa allt till stan för att återvinna. Oftast blir det, åtminstone för min del, återvinningsstationen på Backavallen. Och den är väldigt ofta full, tro mig, eller så har jag en förskräcklig otur när jag kommit dit. Dessutom är det oftast skräpigt runt omkring.
Så Strångsjöbor skriv till Göran Dahlström så att han vet att även Strångsjö finns inom kommunens gränser.
Hösten 2012 fanns det planer för en återvinningsstation i Strångsjö. Men dessa planer går tydligen inte lika fort som när kommunens starke man Göran Dahlström griper in.
Förhoppningsvis är lösningen nära.
Många olika frågor ramlar ibland direkt på Dahlströms bord för beslut. I sin roll som kommunstyrelsens ordförande har Göran Dahlström har han på delegation rätt att fatta beslut på egen han på upp till 50 000 kronor för varje ärende.

6 thoughts on “Ta hjälp av Dahlström

 1. Som medborgarföreträdare ser jag som mitt uppdrag att försöka lösa problem som ibland uppstår i vardagen. Jag är stolt och glad om kommunen har en bra servicenivå och kan agera snabbt, vilket ibland inte är så lätt. När det gäller återvinningsstationer ställer kommunen gärna upp med lämplig mark, vilket också är gjort i Strångsjö. Men beslutet att sätta upp en återvinningsstation ligger hos förpackningsindustrin. Jag löser inte den frågan men vill ni ha mer information vänd er till Björn Winberg-Persson på Samhällsbygnadsförvaltningen.
  Göran Dahlström

  Anmäl kommentar

 2. Mycket bra att kommunen ställer upp med lämplig mark och har så gjort även i Strångsjö. Hoppas att några Strångsjöbor som vill ha återvinningsstationen tillbaka kontaktar Björn Winberg-Persson. Jag tror att man behöver hjälp från kommunen för att förmå förpackningsindustrin att fatta ett beslut om återvinningsstation i Strångsjö.

  Anmäl kommentar

 3. Vi har haft många kontakter med förpackningsindustrin gällande Strångsjö. Givetvis tas nya kontakter om man hör av sig till Björn W-P och Hans Gahn. Vår uppfattning är att det ska vara en återvinningsstation i Strångsjö.
  Göran Dahlström

  Anmäl kommentar

 4. Jag glömde en viktig sak i förra inlägget. Inom kort blir det också möte i Strångsjö gällande Översiktsplanen för kransorterna och landsbygden. Där kan ni från Strångsjö komma med förslag om utveckling av bygden. Jag tror att det i morgondagens KK kommer en annons om tid och plats. Information finns också på kommunens hemsida.
  Göran Dahlström

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + 4 =