Pinsamt svt

Jag tycker att det är roligt att se på Mästarnas mästare på svt 1 där tidigare idrottsstjärnor är med och tävlar i lite olika grenar. Det är ett lättsamt program och de forna idrottsstjärnorna tycks trivas. Man kan alltid ha synpunkter vilka tävlingsmoment som är med. Men i går kväll nådde väl svt en mycket pinsam gräns där deltagarna tvingades genomföra ett moment där de fick ett antal stötar om de med ett verktyg rörde en strömförande tråd. Det ska visst ha varit 8 000 volt även om strömstyrkan var liten men obehaglig och skapade skräck hos deltagarna. För att det skulle kännas ordentligt med strömstötarna tvingades deltagarna vara barfota i sanden.
Enligt aftonbladet.se var deltagarna emot detta moment men ställde slutligen upp. Enligt nätupplagan så skulle man ha bett om ursäkt efteråt.
Projektledaren på svt, Anders Wistbacka, förnekar detta och att han inte gjort det och skulle så aldrig göra. Om det skett så måste det, enligt honom, vara produktionsbolagets folk som bett om ursäkt.
En av deltagarna genomförde inte ens tävlingsmomentet utan avbröt gråtande. Man såg att flera av deltagarna led när de fick stötar. Är svt ute för att göra förnedrings-tv? Är det ett bra sätt att utnyttja skattepengarna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 − sex =