Bostadsproblemen lösta?

Nu finns det snart inga bostadsproblem varken i Katrineholm, Vingåker eller Flen eller någon annanstans i Sverige.
Den fantastiska lösningen visades i förra veckan av bostadsminister Stefan Attefall (KD) och Flodaforsbon, tillika finansminister, Anders Borg.
För att visa det fiffiga hade det byggts upp en 25 kvadratmeter stor stuga på Norrmalmstorg i Stockholm.
Tanken är att man ska få bygga en stuga på den tomt man har i dag med en villa utan att söka byggnadslov. Även om det tidigare har marknadsförts bland vissa politiker som ett sätt att lösa en del bostadsproblem så sa Attefall till TT:s reporter någon större effekt på bostadsbristen i storstäderna:
“– Det kan i vissa lägen bidra till att mildra bostadsbristen. Man kan kanske lösa bostadsbristen för sin tonåring som vill flytta hemifrån eller för studenter eller någon annan som behöver en tillfällig bostad. Så på marginalen kan det hjälpa till”, sa Attefall.
Juristerna i lagrådet hade synpunkter och politikerna tog en del hänsyn och konstaterar sedan att man uppfyller de regler och lagar som finns. Hört det tidigare?
Lika bra att lokalpolitikerna i Katrineholm, Flen och Vingåker fortsätter sina tidigare planer. Hjälpen av Attefalls-husen blir nog inte så stor. Någon däremot?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =