Kors i taket

Eller hellre skulle man väl säga kors i sanden. Men det blir ju fel. För sanden är borta. Har det blåst så förbenat i Strångsjö i år?
Tro det eller ej. Det är faktiskt så att i dag sopade kommunen gatorna i Strångsjö. Så när jag kom hem i dag efter jobbet så insåg jag snabbt att något inte var som det skulle.
Därför noterar jag nu 16 april 2014 som det datum när kommunens maskiner såg till att Strångsjöborna blev befriade från den sand som ströddes ut i vintras. Allt för att vi inte skulle ha det så halt.
Datumet måste väl vara något av ett rekord när det gäller borttagningen av grus. För hur väl kommer man inte ihåg hur det såg ut i fjol, både i Strångsjö och andra kransorter i Katrineholms kommun. Det dröjde ända fram till midsommarveckan innan befrielsen kom och om jag inte minns fel var det på något ställe man fick vänta till efter midsommarhelgen. Kritiken var hård och många skrev insändare för att klaga. Folk var inte bara så där lite irriterade, många var riktigt förbannade.
Det ska naturligtvis på en gång sägas att kommunen hade problem i fjol då maskinen gick sönder. Men i år tycks det ha gått som smort, åtminstone i Strångsjö. Hur ser det ut i de andra kransorterna?
Nu är det väl bara att vänta på att gräsklippningen sköts på ett lika bra sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 3 =