Många upprörda

Flyktingbarnen i Vingåker får ju inte behålla läsplattorna över sommaren. Men alla andra får det. Det har Vingåkers kommun bestämt som jag skrev i en tidigare inlägg.
I dag publicerar Katrineholms-Kuriren och kkuriren.se att Röda korset i Vingåker upprörs över beslutet. Och det finns måänga fler som blir bestörta över att kommunen behandlar unga människor på detta sätt. Men Röda korset har nu erbjudet Vingåkers kommun att täcka den eventuella förlust som kan uppstå genom att alla plattor från flyktingbarnen inte komemr tillbaka för att de utvisats under sommarlovet.
Men skolchefen Lena Furén är inte beredd att ändra sitt beslut även om Röda korset går in som ekonomisk garant.
Om det nu blivit en principsak för kommunen så är det bara att beklaga. Jag vill dock inte tro att det förhåller sig så. Nu krävs nog en dubbelpudel för att kommunen ska komma undan detta med någon sorts heder i behåll.
Har full förståelse för att kommunen har svårt att få ekonomin att gå ihop. Kanske börjar en del politiker tänka på en sammanslagning av Vingåkers och Katrineholms kommuner. Något som KK:s förre chefredaktör Krister Wistbacka propagerade för. Men även om Vingåkers politiker skulle vilja det så är det inte säkert att deras kollegor i Katrineholm vill.
Frågan blir ju: kommer kommunen att ändra sig när det gäller läsplattorna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 20 =