Rösta i köpcentrum

I söndags var vi i Norrköping, som jag tidigare bloggat om. Då fanns det vallokal på både Ingelsta Köpcentrum och Coop. Det måste vara ett rätt steg att ta. Att ha röstlokalerna för förtidsröstningen där många människor ändå är kan knappast vara fel. Rimligen borde det, åtminstone på sikt, innebära att en del som annars inte skulle rösta gör det för att de kan klara av det samtidigt som man handlar mat. Och mat måste vi ju ha.
Jag vet inte om det diskuterats i Katrineholm att göra på samma sätt. Det kan säkert vara något att tänka på till kommande val. Det som kan vara minuset är att det åtgår fler valförrättare. Och om man behåller samma antal vallokaler i förtidsröstningen som hittills och lägger till några till så innebär det en merkostnad. Men kanske är det värt det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 − fem =