Dröm och mardröm

Kan inte låta bli att skriva några rader om mitt älsklingslag i SHL,Leksand. Efterjagande fjärde raka förlust ser det illa ut för dalalaget. Med resultaten i vänskapsmatcherna som frun hade man kunnat tro att det skulle bli en hygglig säsong. Men träningsmatcher och seriematcher är olika saker. Man ska naturligtvis inte räkna bort Leksand. Trots allt är det bara 4 av 55 matcher som spelats. Men starten kunde ha varit bättre. Nu kommer oron och tankarna börjar gnaga hos spelarna. Och sportchefen, förre stormålvakten Tommy Salo, från Surahammar har nog en del sömnlösa nätter. Mardrömmarna kommer nog.
Men ett annat lag som ligger mig varmt om hjärtat är Vita Hästen från Norrköping. Efter många år så är laget nu i allsvenskan. Och vilken start man fått. Efter fyra omgångar toppar laget ledningen på nio poäng. Det är tufft i serien. Tre andra lag har också nio poäng. Ett av dem, Asplöven, kommer till Himmelstalundshallen i morgon, söndag.
Leksand och Vita Hästen är två lag som alltså börjat sina respektive serier tvärtom. Ena laget toppar serien, det andra är särklassig jumbo.
Vita Hästen fortsätter att drömma och kanske sväva på moln. Hur länge håller det? Förre elitspelaren Håkan Södergren, nu expert på Viasat, har klassat ner dem totalt. Enligt honom är det inte många spelare som skulle platsa hos någon av konkurrenterna. Just nu tycks Södergrens tips inte hålla, men det återstår 51 omgångar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − 10 =