Ljuset i tunneln

Visst finns det hopp. Åtminstone om man vill ha dagsljus längre på dygnet. I natt hade vi årets längsta natt. Och som om inte det räcker så har vi också årets kortaste dag i dag. Men sedan blir det ljusare och ljusare. Kanske inte så att vi första tiden märker det med blotta ögat. Det dröjer ändå inte så länge innan vi kan se att det blir ljust tidigare på morgonen och att det inte blir mörkt lika tidigt på eftermiddagen.
Skulle vi få lite snö så skulle det på en gång bli betydligt ljusare. Inte så att solen går ner senare eller att solen går upp tidigare. Snön ger dock lite extra hopp. Men alla tycker inte om snö och det ställer också till problem i trafiken. Snösvängen får ge sig ut när centimeterantalet växer. Men nu för tiden tar det tid innan plogarna är ute. Antalet centimeter får bli många fler än för ett antal år sedan. Men de som jobbar med snön sliter verkligen när de, enligt de kommunala regler som finns, får ge sig ut. Och vi blir naturligtvis aldrig nöjda. Finns alltid skäl att gnälla på snö som inte plogats bort på vägarna eller skottats undan på trottoarerna. Men även här finns en ljusning. Snön försvinner så småningom och vi kan se fram mot sommaren…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 11 =