Nu är det väl dags?

I vårt land finns det ju hur många lagar om förbud om än det ena, än det andra. Jag är ingen vän av att man måste lagstifta om varenda liten detalj. Men när det gäller en lag som förbjuder rökning i bilen om det finns barn i den så är jag positivt till ett sådant förbud.
Det var inte länge sedan som jag vid ett trafikljus såg en person som hade två små barn i bilen och satt och rökte i väntan på grönt. Vet inte vad man tänker på, om man nu tänker, när man sitter och blossar och låter barnen bli passiva rökare i bilen. Har man missat något i informationen om den skadliga inverkan rökningen kan medföra?
Cypern har infört förbud mot rökning i bilen om någon passagerare är under 18 år. Ett klokt beslut.
Liknande lagförslag har redan införts i Australien, Sydafrika, merparten av Kanada och i fyra av USA:s delstater, enligt TT.

England är på väg att göra detsamma.Ett förslag är på väg och en omröstning i parlamentet antas genomföras under vintern/våren. Målet är att lagen ska börja gälla från oktober 2015. Wales och Frankrike diskuterar förslag i den här riktningen.
Vilken riksdagsledamot är beredd att ta upp frågan och driva den i vårt land? De flesta partier, förhoppningsvis alla, jobbar intensivt med att förbättra miljön och skadlig påverkan på oss människor. Men har man glömt detta?
Är inte barn tillräckligt attraktiva som röstmagneter så det är värt att driva frågan om förbud att röka i bilen när barn finns där? En dag kommer de att rösta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju − 7 =