Ingen lätt uppgift

Hur var det att ta sig till jobbet eller skolan i dag? Eller bara gå ut till postlådan för att hämta tidningen. Ja, många av oss kände det nog väldigt besvärligt. Det var nästan lite med livet som insats som jag försiktigt, försiktigt tog mig till postlådan. Naturligtvis var det den riktigt hala vägen utan gruskorn som ställde till det. De fanns säkert de som hade det värre.
Och det här är väl bland väghållarnas värsta stunder på vintern när det blir halt med kompakt is på vägar och gator. För det blir ju det överallt samtidigt. Och alla vill vi att sandningen ska ske supersnabbt och vara klar innan vi måste ut. Värst är det nog på smågatorna, de stora fixas oftast snabbast.
Men jag tror att väghållarna i såväl Katrineholms som Vingåkers kommuner gör så gott de kan. Men de har svårt att vara på alla platser samtidigt. Och alla tycker vi att de ska vara först där vi själva tar oss fram.
Redan på morgonen har det rapporterats in en del olyckor. Risken är att det blir ändå fler. Och akuten på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm får säkert räkna med att man får fler akuta besök i dag, av en del som haft oturen att ramla omkull i halkan så olyckligt att något ben brutits.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre + fem =