Varför inte Torso Göran Dahlström?

När det pratats och skrivits om ett husbygge på Stortorget i Katrineholm har en del hävdat att kommunpolitikerna store man nu, Göran Dahlström (S), vill se till att det blir ett monument i framtiden som han satt sitt signum på.
Men nu finns ytterligare en möjlighet att göra Dahlström stor, eller åtminstone hög, nu när det ska byggas ett högt bostadshus på Norr. Varför inte klämma till med exempelvis ett 15 våningar högt hus som syns vida omkring. Och på toppen av det så kan man se till att det blir en restaurang. Och för att riktigt sätta Dahlströms mörke så kan man på toppen ha en byst av Göran Dahlström. Varför inte klä skallen med en bandymössa för att visa att bandyn lever i Katrineholm. Bandyn och Dahlström har ju många kopplingar.
Döp sedan höghuset till Torso Dala, Överblicken Dala eller något liknande. Eller Torso Göran Dahlström, så råder det ingen tvekan om vem som ska hedras.

2 thoughts on “Varför inte Torso Göran Dahlström?

 1. Jag har inga sådana problem att jag har behov av att hedras. Däremot har Katrineholm behov av att det byggs bostäder, 60 % av landets kommuner tappar befolkning men Katrineholm växer. Vi har ett fantastiskt läge i Stockholms närhet och det ska vi utnyttja för att se till att välfärden kan fortsätta utvecklas här. Det är de framtida katrineholmarna värda.

  Anmäl kommentar

  1. Göran Dahlström känner säkert inget behov själv av att hedras men många tror ändå att det är så. Och inte så konstigt. Makthavare genom åren har på olika sätt avsiktligt satt avtryck där de verkat.
   Och att sätta positiva avtryck kan inte jag se som något negativt utan uppfattar det som väldigt bra.
   Och att det byggs i Katrineholm för att kommunen ska kunna fortsätta utvecklas ytterligare är positivt. Sedan kan man ju hoppas att kommunala beslut på olika sätt bidrar till att även landsbygden i kommunen får en positiv befolkningsutveckling.
   Naturligtvis är det så att människorna själva måste vilja flytta ut men genom politiska beslut så kan man göra landsbygden attraktivare.

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 + 3 =