Det andas framtidstro i KFV

I dag var Morgonsoffan, årets första, förlagd till den underbart vackra Hjälmaregården i Läppe. Mängder av företagare, som vanligt på Morgonsoffan i KFV-regionen, fanns på plats. Min allmänna uppfattning och den känsla man får när man träffar dem är att företagarna i KFV-regionen andas framtidstro.
Det händer mycket inom regionen just nu med bland annat byggandet av nya bostäder och det ger ju också företagarna en extra injektion då fler får möjlighet att flytta hit. Det innebär att man kan få fler som utnyttjar företagets tjänster och det är lättare att rekrytera nya medarbetare om det finns bra bostäder att välja på.
Julia Rosqvist håller som vanligt ihop det hela på ett strålande sätt.
Arrangörer är: KFV-kommunerna, Företagarna, Katrineholms-Kuriren, KFV Marknadsföring, Näringslivscentrum, regionförbundet Sörmland, Sörmlands sparbank, västra Sörmlands näringsliv.

Hans Bohman, ordförande i Västra Sörmlands näringsliv och marknadschef på Bodycote AB och Susanne Staf, vice ordförande för Företagarna KFV och vd på Ydewalls AB var de första gästerna i soffan. Deras berättande stärkte just det positiva som pågår inom KFV och att de båda föreningarna nu jobbar tillsammans. Det kommer att förstärka företagandet ytterligare i Katrineholm, Vingåker och Flen.
Som lite grädde på moset fick vi träffa Hans Bohmans greyhoundhundar. Snacka om snabba jyckar. En av dem blev SM-tvåa.

Vingåker kommuns bredbandssamordnare Regina Westas berättade om kommunens bredbandssatsning. Och visst blir man imponerad. Här har kommunen ställt krav att alla kommuninnevånare, oavsett var man bor i kommunen ska ha samma fasta kostnad för fiberdragningen. Ett strålande initiativ tycker jag och därmed markerar man också att man vill ha en levande landsbygd.

Daniel Eriksson och Marie Sandberg tog också plats i soffan. Daniel Eriksson driver DE hälsa och han är ansvarig för KK:s träningsgrupp inför KK-Joggen i augusti.
Marie Sandberg är elitmotionär om bland annat Iron-man, där man ska simma cirka fyra kilometer, cykla 18 mil och springa drygt 42 kilometer, direkt efter varandra samma dag. Man blir bara trött att höra. Hur trött blir man inte av en sådan fantastisk prestation. Imponerad är nog ett för svagt uttryck.
Daniel och Marie förde ett bra samtal om motion och träning.
Nästa Morgonsoffa är i Flen den 6 mars.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 9 =