Katrineholm i topp

I en del undersökningar så hamnar Katrineholm långt ner i statistiken och i andra betydligt bättre. I en färsk undersökning om hjärtsjukvården ligger Kullbergska sjukhuset i Katrineholm i topp. Fantastiskt!
Organisationen Swedehearts mäter kvalitetsindex. Det är ett mått som anger hur bra vården är på alla svenska sjukhus som tar emot patienter med hjärtinfarkt. Mätningarna började göras för elva år sedan.
Kullbergska sjukhuset toppar den senaste mätningen tillsammans med Danderyds sjukhus. De båda sjukhusen får 8,5 poäng, där elva är det ultimata. Nyköpings lasarett får 7,5 poäng och Mälarsjukhuset i Eskilstuna 6,5 poäng.
Medeltalet för undersökningen som avser 2014 är 5,7 poäng. Det är naturligtvis mycket glädjande att alla länets sjukhus ligger bra till. Som boende i västra Sörmland gläds man ju extra åt att Kullbergska sjukhuset toppar statistiken.Och naturligtvis en jättestor eloge till alla som jobbar med denna så livsavgörande insats. Ni är bäst – sträck på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + 7 =