Insett lite för sent

Man kan bli förundrad för mindre. Men när man läser i Katrineholms-Kuriren i tisdagstidningen så börjar man undra om Trafikverket har planerat några rondeller och vägar tidigare eller om rondellen vid Glysagrav vid utfarten av Katrineholm mot Nyköping var första jobbet.
Erik Hybinette, trafikingenjör vid trafikverket säger: “Vi har insett att utformningen inte är bra, och att vi måste styra upp det på något sätt.
Goddag yxskaft, eller? Trafikverket som är specialister på att utforma trafikplatser gör en sådan miss. Visst att göra fel är mänskligt, men erkänn då och gör en ordentlig pudel.
Rondellen är bevisligen farlig. Det har hänt ett antal olyckor och incidenter där. Hade Trafikverket skött sig och sett till att rondellen inte skulle bli en trafikfara så hade det heller inte varit något bekymmer med att ha en ljussatt konst i rondellen – precis som Cecilia Björk (S), ordförande i kultur- och turismnämnden i Katrineholm önskat.
Men då hade ändå säkert Trafikverket hittat något i väglagen och i tillämpningsreglerna som stoppat dem. Och tillämpningsreglerna är väl Trafikverket själva som fastställer, eller hur?
Det är inte konstigt att förbifarten blev betydligt billigare än beräknat när inte Trafikverket gjort det på bästa sett. Vem eller vilka på Trafikverket tar ansvar för detta? Vilken klantighet Trafikverket!
Nu blir det ingen Vråkruka eller ljuskonst i rondellen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 + sju =