En egendomlig historia

Väldigt många reagerade över förra veckans artiklar om en anställd på Socialpsykiatrin i Nyköping som blev varslad om att hennes vikariat inte skulle förlängas. Orsak? Hon hade berättat för sin chef att hon hade adhd. Och då hade hon redan jobbat två och ett halvt år.
Dagen efter att hon berättat det ringde chefen och sa att hon var uppsagd.
Bland annat hävdades att ordinarie personal kommit tillbaka och därför upphörde vikariatet. Men den anställde såväl som hennes arbetskamrater reagerade och sa att det inte stämde.
Den anställda anmälde fallet till Diskrimineringsombudsmannen.
Dagen efter att den anställda berättat om uppsägningen i Södermanlands Nyheter erbjöds hon en tillsvidareanställning av Nyköpings kommun. Hon får dock inte vara kvar på Socialpsykiatrins boendestöd.
Kommunen bedömer nu helt plötsligt att den anställda har en kompetens som kommunen behöver, men på ett annat ställe än där hon jobbade tidigare. Kommunen bedömer att de behöver ha hennes kompetens inom personlig assistans.
Det här väckte en hel del kommentarer på Katrineholms-Kurirens Facebooksida, där de flesta var upprörda över hur den anställda behandlats. Ännu fler reagerade på SN:s Facebooksida.
Bland kommentarer märks bland annat: “Otroligt att det kan hända 2015″, Urdåligt av chefen. Bra att hon har stöd av kollegorna” och “Usch, tror inte det är sant”.
Det känns ju väldigt egendomligt om det har fungerat i 2,5 år och helt plötsligt när personen berättar att hon har adhd så förändras allt. Kan det ha funnits andra saker bakom som det egentligen handlar om och att chefen har inte tagit tag i problemet tidigare?
Den anställde har ännu inte tackat ja till anställningen. Flera möten kommer att hållas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 + tjugo =