Parkera inte hur som helst

Visst kan det vara irriterande att det inte finns någon ledig parkeringsruta när man åker runt på någon parkeringsplats. Men det är så det är och i Katrineholm har vi det relativt bra beställt med platser att ställa ifrån sig bilen på. Och framförallt att det är gratis.
Men det gäller att följa de regler som finns, parkera i rutan, sätta upp P-skivan med mera.
I gårdagens tidning hade vi en insändare som var upprörd över att de handikapparkeringar som finns vid, i det här fallet Ica Maxi i Katrineholm, används även av sådana som inte har behov av att använda handikapparkeringen. Vid många större affärer så är parkeringsplatserna, helt riktigt, placerade så nära ingången som möjligt. Och då lockar det kanske ännu mer att använda dem för vem som helst.
“Jag ska bara snabbt springa in och köpa en liter mjölk”, kan någon tänka. Men det är ingen ursäkt alls.
Självklart ska vi som inte behöver handikapparkeringen och därmed heller inte har tillstånd inte använda dessa platser. De är inte så många och ganska många är i behov av dem.
Det är säkert känsligt för affärsinnehavare att påtala detta för kunder. Då kanske svaret blir: Då handlar jag inte här.
Då tycker jag att affärsinnehavaren kan stå ut med det och tänka att jag kan stå ut med att inte ha en sådan kund i min affär som inte tänker på människor som av olika skäl har handikapp som gör att de inte kan gå långt.
Kan vi inte vara överens om att visa hänsyn!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju + 11 =