Vernissage 8 mars på Ungdomskulturhuset Perrongen

luchandoNär jag kom hem från El Salvador hade jag en föreställning om att allting skulle vara som vanligt och att energin skulle vara på topp. Jag hade förhoppningar om att utvidga mitt bloggande här och berätta om allt som jag varit med om, men för det mesta var alla dagar gråa och energilösa. Det var rent ut sagt jäkligt svårt att komma hem till Sverige och anpassa sig och försöka låta bli att falla in i alla dessa gamla mönster. Hur mycket jag än försökte låta bli så kom vissa mönster tillbaka vare sig jag ville eller inte. Det som har hållit min energi uppe är mitt engagemang att belysa och bekämpa orättvisor, som denna resa har stärkt 1000 gånger om, så jag ska försöka ta mig i  kragen och berätta. För jag vill visa hur små saker som kan verka obetydliga för dig och mig kan nuträtta stordåd för någon annan. Jag tänkte börja nu i helgen…

Imorgon, den 8 mars, är det den internationella kvinnodagen och jag har tillsammans med min kollega och vän Gisela Rossi Santillan blivit inbjuden att ha vernissage för vår fotoutställning Luchando Por Nuestros Derechos (kampen för våra rättigheter) på Ungkulturhuset Perrongen i Katrineholm. Fotoutställningen illustrerar den feministiska organiseringen på gräsrotsnivå i El Salvadoroch vi kommer att hålla ett föredrag kl.15.00 där vi berättar om El Salvador och våra erfarenheter. Det vore super skoj om ni ville komma och lyssna på oss.