Särbehandlas Sverigedemokraterna?

Sverigedemokraterna och deras anhängare gör sig gärna till offer. Försöker hitta anledningar till att kritisera oss för att vi hanterar SD annorlunda än andra partier. Som häromdagen när Kenneth Malm hörde av sig och undrade en del inför Jimmie Åkessons besök i Katrineholm idag, torsdag.

Så här skriver Kenneth Malm:

Jag finner det märkligt (dock ej förvånande att Katrineholms Kuriren inte uppmärksammat Jimmie Åkessons besök till Katrineholm på ett mer korrekt vis!)

Enligt uppgift har det inte funnits någon artikel i papperstidningen om besöket och den korta artikel som fanns utlagt i nätupplagan angav varken plats eller tid! Det var dessutom en plusartikel som endast prenumeranter kunde läsa! OCH den kunde givetvis inte heller kommenteras…vilket KK satt i system då det gäller artiklar om Sverigedemokraterna!

 Inom er kår finns en majoritet journalister som vill utföra ett anständigt arbete. Att ni inte tillhör dem kan jag ha överinseende med, men ni ska inte tro att ni inte särskiljer er från dem! Det är för de allra flesta uppenbart vem/vilka det är som står för det ”journalistiska” moraset i Sverige för tillfället!

Kenneth Malm har fel på flera punkter.

 • Varför står det bara på webben att Åkesson kommer?

Det gjorde det inte. Uppgiften fanns också i papperstidningen, högst upp på sidan 3.

 • Varför står inte plats och tid?

Plats stod (Stortorget) men inte tidpunkten. Enda sättet att som arrangör vara säker på att tid och plats står för ett evenemang (valtal inräknat) är att annonsera. Det är lika för alla partier. Det hade inte varit någon skillnad om det varit någon annan partiledare.

 • Varför var det en plusartikel?

Katrineholms-Kurirens journalistik är kvalitativ journalistik som vi tar betalt för oavsett publiceringskanal.

 • Varför gick artikeln inte att kommentera?

KK har inte satt i system att artiklar om SD inte kan kommenteras. Däremot är just dessa artiklar mer än andra uppenbarligen inbjudande till debatt och diskussion på en nivå som jag inte kan ta ansvar för som ansvarig utgivare. Eftersom vi inte förhandsmodererar kommentarer är det så säkrast att inte möjliggöra kommentarer.

Kenneth Malm är naturligtvis välkommen, precis som alla andra, att tycka till om KK:s journalistik. Men han bör vinnlägga sig om att veta vad han pratar om och inte heller sprida felaktiga uppgifter.

4 thoughts on “Särbehandlas Sverigedemokraterna?

 1. En snabb titt i tisdagens tidning under rubriken “Så vill partierna avvärja klimathotet” visar att sju Riksdagspartier plus Fi är nämnda med underrubriker det åttonde Riksdagspartiet (SD) är som av en händelse endast nämnt i brödtexten! Tänk vad konstigt det blev nu.

  Anmäl kommentar

  1. Det bloggverktyg vi använder har som rutin att kommentarer måste förgranskas.
   Så är det inte när det gäller kommentarer på artiklar. Där är det antingen automatisk flöde, eller också stänger man av för kommentarer.

   EB

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × två =