8 timmar

Nu mina vänner har vi chansen. Almedalsveckan är igång och varje dag kan vi lyssna på ett tal från en partiledare från ett riksdagsparti.

Är du en av den miljonen människor som bestämmer dig för vilket parti du ska rösta samma vecka som valet är? Är du en av dem som inte röstar eller röstar blankt för att du inte känner dig insatt?

Almedalsveckan pågår i 8 dagar. Varje dag hålls ett tal med efterkommentarer på 1 timme (talet är endast ca 40 minuter) där du får en mycket god inblick i vad de olika partierna har för planer för Sverige. På endast 8 timmar kan du alltså bli något så ovanligt som en väljare som redan i juli är säker på hur du ska rösta. 8 timmar är allt du behöver för att bli en aktiv deltagare och medborgare i vår demokrati. Bättre serverat än så kan det knappast bli.

Idag höll vår stadsminister Fredrik Reinfeldt partiledartal i Almedalen. Det var en stadsminister med humor, med klara besked och med glöd i blicken för den kommande mandatperioden och Sveriges framtid som vi fick se. Ta dig en timme att lyssna, eller ta för all del 30 minuter i kväll och 30 minuter till frukost i morgon.

Precis som stadsministern påtalar är vår demokrati bland det vackraste och viktigaste vi har. När det finns människor i världen som inte har rätt att uttrycka sin åsikt, inte har rätt att rösta eller inte har ett land där man kan lita på att valresultatet då får inte vi slarva bort vårt chans att vara med att påverka.  Inte när vi får politiken serverad på silverfat i ett format på 8 timmar.

Jessica Andersson
Unga Folkpartiet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − tio =