Massakern på Utöya

I dag är det tre år sedan 77 människor dödades i terrordåden i Oslo och i massakern på Utöya i Norge.

Trots kritiska röster planerar Arbeiderpartiets ungdomsförbund att ta upp den politiska verksamheten på ön nästa år. De har förlorat vänner och familjemedlemmar på ön. De har sprungit för sina liv. Ändå planerar de att återvända.

Arbeiderpartiets ungdomsförbund tar det rakryggade och extremt svåra beslutet att inte låta förövaren, den mörka delen av samhället, påverka deras politiska liv. Anders Behring Breivik är inte värd en milliprocent av de aktiva ungdomarnas energi. Han ska inte för en sekund få tro att han kan få ett politiskt ungdomsförbund att välja nya vägar på grund av vad han gjorde. Han ska inte för ett ögonblick tro att ön är något annat än deras.

Jens Stoltenberg har redan sagt det; ”Vårt svar är mer demokrati, mer öppenhet och mer humanitet – men aldrig naivitet.” Låt oss aldrig glömma det.

Some die young 

Jessica Andersson
Unga Folkpartiet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 3 =