Ung liberal hotad

Igår, måndag 11/8, när jag var på väg hem från träningen ringde jag en vän till mig. Han är aktiv i liberala ungdomsförbundet, som ordförande för LUF Borås, och när jag frågade vad han gjorde svarade han att han satt på polisstationen i Borås. LUF Borås ska idag lämna ut flygblad med tre myter om invandring samtidigt som Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson besöker staden.

Igår publicerade Borås Tidning en artikel om detta och bara en timme efter det fick min vän Marcus Nilsen ett telefonsamtal där han blev hotad och där mannen sa att det är Marcus som bär ansvaret för konsekvenserna om LUF ”spänner bågen”. (även det skrev BT om)

Detta göra mig fly förbannad, ledsen och så otroligt besviken på människor i vårt land. Det är inte första gången en vän till mig blir hotad på grund av deras politiska engagemang och det får mig att se rött. De människorna som utför hoten är små, små människor men som skapar enormt stora bieffekter. De är inte värda det.

I Sverige, 2014, ska ingen människa behöva vara rädd för att uttrycka sin åsikt, gå med i ett ungdomsförbund eller politiskt parti.

För övrigt kommer Åkesson till Borås idag och för övrigt kommer liberala ungdomsförbundet Borås och dess ordförande Marcus Nilsen vara där och dela ut flygblad om de tre största myterna om invandring.

Jessica Andersson
Unga Folkpartiet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + femton =