Kallblodig dödsskjutning

Självfallet blir man bedrövad över oroligheterna i Egypten. Jag blir ännu mer bekymrad, ledsen och förbannad när jag läser att en journalist sköts till döds för ett par dagar sedan då han filmade blodbadet på Kairos gator. Kallblodigt sköts fotografen Mick Deane ner av en prickskytt.
Om inte det skulle finnas journalister som vill och vågar skildra verkligheten som den är – kan vara både lokalt, i Sverige och i världen – är demokratin i verklig fara. Och där det finte finns demokrati så är det viktigt att det skildras för att på sikt nå det runt om i världen. Är det att tro för mycket?
Journalister som jobbar i oroshärdar ute i världen vet att det är ett riskabelt jobb de utför och att det finns risker. Men att kallblodigt skjutas ihjäl är mord. Någon måste bära ansvaret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 9 =