Välkommen till min blogg!

Du, precis som jag, har ofta många funderingar kring både små och stora händelser, såväl lokalt som runt omkring oss i Sörmland, i Sverige och i världen.
Katrineholms-Kuriren har en livlig debatt- och insändarsida där många vill komma till tals. Det är kanonbra. Det väcker tankar och funderingar.
I slutet av september kommer du att lättare kunna kommunicera med mig via bloggen när kommentatorsfunktionen ska fungera igen. Men ha tålamod. Till dess får du gärna mejla mig, kurt.sjoblom@kkuriren.se. En del frågor kan självfallet vänta tills jag chattar i höst.
Följ mig gärna på twitter @kurtSjblom

Under våren och sommaren har många av insändarskribenterna tyckt till om sopning av gator och gräsklippning av grönområden i Katrineholms kommun. De flesta har varit kritiska till hur det skötts.
När det handlade om sopningen av gator kritiserades den av många som bor inne i stan. De kraftigaste reaktionerna kom från dem som bor i kransorterna. Först kring midsommartid försvann gruset. Vi fick så småningom en förklaring varför det dröjt. En maskin hade gått sönder.

Kritiken lät heller inte vänta på sig när kommunen inte skötte sina gräsytor. Jag fick uppfattningen att centrum prioriterades i förhållande till landsorten. Kritiken var vass.
Visst, det bor mycket mer folk i stan. Men politikerna framhåller ofta vikten av landsorten, åtminstone så länge skattekronor därifrån rinner in i skattkistan.
Vad ska göras? Är resurserna för små? Kan styrningen och planeringen bli bättre? Vad ska göras för att servicen ska förbättras till kommande år?
Jag väntar på synpunkter. Men jag fortsätter att fundera…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − sex =