Veckobrev på papper? Nej!

Nu är det skolstart. Dator hemma är mer eller mindre en förutsättning för alla elever, oavsett ålder, att hänga med i skolarbetet. De allra flesta har säkert tillgång till dator i dag, men inte alla. Det är viktigt att skolan och skolans personal tänker på det.
I de lägre klasserna i skolan finns veckobrev. En del får dem fortfarande på papper hem i skolväskan så att föräldrarna kan se vad som planerats för kommande vecka och om det är något man måste tänka på. Men alla får inte informationen pappersvägen. Det finns de klasser där det bara skickas ut elektroniskt. Men vad hjälper det om man inte kan läsa det för man inte har någon dator eller mobiltelefon att läsa mejlet på.
Jag vet föräldrar som bett att få veckobrevet hemskickat på papper, men läraren har sagt ifrån. Jag hoppas inte att det är vanligt, men ett fall är ett för mycket.
Så, snälla lärare om du känner dig träffad, lös det. Kan väl inte vara någon stor extra arbetsbelastning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 2 =